Nieuws

Terugblik 1e ploeg KVC Kessel-Lo 2000 seizoen 2017-2018

door MatthiasG op 08 mei 2018, 00:12

datum: dinsdag 08 mei 2018

Het seizoen 2017-2018 zit er weeral op. Spelers en technische staf krijgen nu enkele maanden de tijd om uit te rusten en zich stilaan voor te bereiden op het volgende seizoen.

KVC mocht aan het begin van het seizoen meteen kennismaken met hun nieuwe 1e ploeg trainer Birger Quaethoven, bijgestaan door Chiel De Roover en Steven de Smet.

Art Claes nam de rol van verzorger op zich en Peter Spiessens leidde alles in goede banen als délégé.

Zoals gewoonlijk startte het seizoen met enkele vriendschappelijke matchen om te experimenteren met de ploegopstelling en het samenspel. In aanloop van de competitie behaalde de 1e ploeg, na een 9 op 12, de 11de plaats in de Group S Cup C, na 3 zeges tegen St. Neerwinden (1-5), Atlas Linter (8-0) en Korbeek Sp (2-0)

Heel wat nieuwe en jonge gezichten werden gespot voor en tijdens de competitie. Birger en zijn team kozen duidelijk de kaart van de (eigen) jeugd in combinatie met de vaste waarden van de vorige seizoenen.

Al deze bovenstaande ingrediënten, hard werk, vriendschap en inzet brachten ons waar we vandaag staan. We kijken zeer tevreden terug op een geslaagd seizoen en het behalen van de 3de plaats in 3B.

De competitie telde in totaal 30 wedstrijden, hieronder enkele statistieken van hoe onze jongens het er vanaf brachten:

Winst: 16 Winst thuis: 11 Winst uit: 5
Verlies: 5 Verlies thuis: 2 Verlies uit: 3
Gelijk: 9

 

Clean sheets: 11 matchen (9 met winst en 2 matchen met een 0-0 eindstand)

Ook dit seizoen hebben we kunnen rekenen op een ijzersterke verdediding en een scherpe doelman. KVC Kessel-Lo 2000 geniet van een goede thuisreputatie en over het hele seizoen kregen we slechts 33 tegendoelpunten binnen, tevens ook het beste saldo van de 16 ploegen in het klassement.            We maakten zelf ook 59 doelpunten, wat het doelsaldo op + 26 bracht.

Om het seizoen in schoonheid af te sluiten won de 1e ploeg de laatste match met 2 - 1 tegen VK. Eendr. Eizer.

Alvast bedankt aan alle spelers en de technische staf voor het geslaagde seizoen, graag willen we ook alle supporters en het bestuur bedanken voor hun steun aan deze ploeg!