Verslag

Doelpuntenkermis en mooie 2de plaats voor U11 in Bertem-Leefdaal

door MatthiasG op 27 augustus 2017, 22:10

datum: zondag 27 augustus 2017

Verslag: Kristof Eyckerman

Nog twee weken voor de competitie begint en onze U11 geraken stilaan op dreef. Waar het de voorbije 2 tornooien nog zoeken was, vooral dan naar de goeie teamspirit in het spel, zat het op het tornooi van Bertem-Leefdaal meteen goed.
In de pouleronde was het eerst de beurt aan BOKA United en OHL, en van beiden maakte de gemengde provinciale/regionale ploeg letterlijk brandhout. 7-0 tegen BOKA en maar liefst 10-0 tegen OHL, en dat op wedstrijden van 20 minuten. De combinatie van geslaagde dribbels, goeie afstandsschoten en vooral ook goed samenspel, maakten dat onze KVC'ers de meer dan terechte poulewinnaar waren. In de halve finale troffen de U11 Sparta Haacht, waar ze ook redelijk vlot de maat van namen. De score was misschien een beetje overdreven, want Haacht speelde goed mee, maar onze ploeg was héél efficiënt en dus was de 5-1 gewoon helemaal terecht! Bleef nog over: de finale.
 
In de ander de tabelhelft van het tornooi had Rapid Wezemaal (of eigenlijk vooral Rotselaar in dit geval) zich als sterkste gekroond. Groot verschil wel in goals tussen de beide teams: Rapid had 5 keer gescoord en KVC maar liefst 22 keer. Maar al snel werd duidelijk dat de U11 nu met een taaie tegenstander te maken kregen. In het begin waren ze nog duidelijk de betere, maar de vermoeidheid begon te wegen en het oud zeer van de voorbije twee tornooien stak terug de kop op: net iets teveel dribbels die tot niets leiden en te weinig teamspel. En daar kon Rapid Wezemaal van profiteren. Na een eerste goal halfweg de wedstrijd, volgde een ongelukkig gefloten overtreding waar een geluksgoaltje uit voortkwam. Bij 0-2 voor Wezemaal hadden onze U11 nog maar enkele minuten over om het goed te maken, en dat kwam er niet meer van. De ontgoocheling was groot bij sommigen na de vlotte zeges in de andere matchen, maar één ding moesten de jongens van trainer Pierre Vanvelthoven vooral onthouden: het was een heel goed tornooi, met veel goed spel, en de tweede plaats was er eentje om trots op te zijn.
 
De jongens die de beker voor de tweede plaats in de lucht mochten steken, waren Simon, Thomas, Matisse, Rens, Tuur, Milo, Daan, Félix en Délano.