Verslag

Eerste ploeg neemt een vliegende start!

door MatthiasG op 03 september 2017, 02:02

datum: zaterdag 02 september 2017

Zaterdagavond stond de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. Onze jongens namen het in eigen huis op tegen Begijnendijk. Kessel speelde een sterk eerste half uur, maar het was pas na de pauze dat Rob Ramon Kessel de overwinning schonk: 1-0! De perfecte start voor de jongens van coach Birger Quaethoven.

Kessel eindigde vorig jaar, na een sterke eindspurt, op een verdiende 8e plaats in het klassement. De ambitie voor het nieuwe seizoen is om de sterke prestatie van het jaar voordien te kunnen evenaren ... of -waarom niet- nog wat te verbeteren. Na een lange zomerbreak lag er wel heel wat werk op de plank. Tegenover vorig seizoen zijn er enkele belangrijke wijzigingen. Koen Merchez, de architect van de afgelopen 5 seizoenen, maakte de overstap naar reeksgenoot Standaard Meerbeek en daardoor werd de hele 'senioren' trainersstaf opgefrist. Ex-speler Birger Quaethoven neemt de taak van T1 op zich, bijgestaan door T2 Steven De Smet. Chiel De Roover moet de jonge jongens van de 'zaterdag' reserven klaarstomen voor de eerste ploeg. Yoni Bertels ontfermt zich over de U21. 

In de ruime spelerskern waren er ook enkele bewegingen te noteren. Middenvelder Jordi Mercier verkaste naar 1e provincialer VC Houtem-Oplinter, terwijl aanvaller Thomas Opdebeeck zijn geluk bij Rotselaar ging beproeven. Aan de inkomende zijde versterkte KVC zich doelgericht met wat extra kwaliteit in elke linie: doelwachter Jasper Belmans (28) van Berg Op, verdediger Yoni Bertels (30) van KFC Baal, middenvelder Nick Dehertoghe Sauer (29) en spits Rob Ramon (32) van Holsbeek. Er werd dus ervaring aan de kern toegevoegd, om een klein leger aan jonge wolven bij te staan. In de voorbereiding kregen én grepen heel wat jeugdspelers de kans om zich in het eerste elftal te tonen. Enkele daarvan mochten zich tijdens de competitieopener meteen tonen aan het 'grote publiek'. Matijs Houben, Casper Staf en Willem Bardyn stonden meteen aan de aftrap, terwijl Jonas Verberne en Henri Staf bij de invallers plaatsnamen. De ruggengraat van het elftal bleef ongewijzigd t.o.v. het vorige seizoen. Bob Govaerts gaf de kapiteinsband door aan Brecht Talpe, die met zijn leiderskwaliteiten de ploeg ongetwijfeld naar ongekende hoogten zal stuwen. 

Onder een mooie avondzon trapten Kessel en Begijnendijk de nieuwe competitie op gang. Kessel had weinig last van de zenuwen en voetbalde gretig een sterk eerste half uur bij elkaar, maar het sprong eerder kwistig om met de kansen: een kopbal van Bob Govaerts, een kans voor open doel en een schicht van Loic Delaere die op de dwarsligger uiteen spatte. Na het eerste half uur kon Begijnendijk het evenwicht herstellen en beide ploegen gingen rusten met een scoreloos gelijkspel. 

Dezelfde 22 acteurs verschenen ook na de koffie op het plein. Op het uur bediende Paolo Recinella Rob Ramon, en die maakte zijn reputatie van goaltjesdief waar: 1-0 en Kessel op rozen. Begijnendijk liet zich niet onbetuigd en voerde de druk steeds meer op. De verdediging van Kessel werd een hele voorbereiding lang getroffen door blessures, maar op het moment van de waarheid stond de afweer er. Begijnendijk zou er niet meer doorkomen: een eerste clean sheet voor doelman Jasper Belmans en zijn verdediging. Kessel versierde op de tegenaanval nog wat halve kansen, maar ook daar viel het doelpuntje niet meer. Einduitslag: 1-0 en voorlopig een perfecte start voor de jongens van coach Birger Quaethoven. Volgende wacht de moeilijke verplaatsing naar Hoeilaart B (zaterdag 09/09 om 18h30), dat zijn eerste wedstrijd met 3-1 tegen Nossegem wist te winnen. Kunnen onze jongens een verlengstuk breien aan de goede start? We ontdekken het volgende week!

 

Opstelling: Jasper Belmans, Casper Staf, Bob Govaerts, Jannes Bruffaerts, Brecht Talpe (c), Willem Bardyn ('67), Matijs Houben, Paolo Recinella ('75), Loïc Delaere, Tibe Claes, Rob Ramon

Wissels: Jonas Verberne, Thomas Wellens ('75), Stijn Callaert ('67), Henri Staf

Doelpunten: '60 1-0 Rob Ramon (assist: Paolo Recinella)