Verslag

Eerste ploeg brengt uit Hoeilaart een punt mee naar huis

door MatthiasG op 10 september 2017, 22:10

datum: zaterdag 09 september 2017

Zaterdagavond stond de tweede competitiewedstrijd van het nog jonge seizoen op het programma. Na de overwinning van vorige week keek Kessel Hoeilaart in de ogen. Op het natte kunstgras bleef de wedstrijd lange tijd gesloten met veel middenveldspel. Hoeilaart duwde door in het laatste kwart van de wedstrijd, maar het was Kessel dat nog de beste kansen kreeg op de overwinning. Na 90 minuten konden beide ploegen zich tevreden tonen met een punt.

Vooraf kondigde de wedstrijd zich aan als een moelijk verplaatsing. Hoeilaart promoveerde 2 jaar geleden -net als Kessel- uit 4e provinciale. Vorig jaar vochten beide ploegen een verbeten duel uit tot op de laatste speeldag, om uiteindelijk 8e en 9e te eindigen. Het onderlinge duel vorig jaar op Hoeilaart eindigde in een aantrekkelijke gelijkspel (3-3), waar Hoeilaart zich opwierp als een jong en enthousiast team, dat hoog druk zette en aanvallend goed uit de verf kwam. Er lagen echter kansen op de tegenaanval voor Kessel.

Vooraf kreeg coach Birger Quaethoven te maken met een nieuwe reeks afwezigheden. Rob Ramon, Willem Bardyn, Loïc Delaere en Thomas Wellens moesten afhaken, waardoor er -in vergelijking met vorige week- 3 basisspelers vervangen moesten worden. Gelukkig kan je bij Kessel dan gewoon een nieuw blik jeugdspelers opentrekken. Doudou Ndayiziga (17), Grishma Sharma (19), Mohamet Coutelier (18) en Raphael Mallet (30) vervoegden de selectie, waardoor de gemiddelde leeftijd van de selectie onder de 22 jaar zakte. Ouderdomsdeken Brecht Talpe mocht ook vandaag de kapiteinsband aantrekken.  

Op een ongebruikelijk uur (18h30) volgde het eerste fluitsignaal. De kunstgrasmat lag er perfect bij danzij de regelmatige sproeibeurten van de weergoden. Al snel werd duidelijk dat het 3-3 spektakel van het vorige jaar zich niet zou herhalen. Het jaartje ervaring in 3e provinciale maakte dat geen van beide ploegen meteen met open vizier speelde. Beide ploegen namen een eerder afwachtende houding aan en dat resuteerde in een slag om het middenveld. Hoeilaart probeerde het via enkele ongevaarlijke afstandsschoten, Kessel kwam een eerste keer opzetten toen Stijn Callert de bal klaar legde voor Tibe Claes, maar zijn schot werd met een ultieme tackle nog gedevieerd. Net voor de rust werd het twee maal erg warm voor de kooi van doelman Jasper Belmans. Eerste keerde hij een prima afstandsschot en even later gooide hij zich met gevaar voor lijf en leden voor een schot na een scrimmage voor doel. Rusten geblazen met een logische 0-0, na een eerste helft waar geen van beide ploegen een volwaardige aanval in elkaar wist te knutselen.

Het was na de koffie Hoeilaart dat het best uit de kleedkamer kwam. Het zette Kessel meteen vast op eigen helft. De jonge Kesselse elf had het moeilijk om volwaardige counters in elkaar te boksen, maar ook Hoeilaart vond geen gaatje in de solide Kesselse defensie. Hoeilaart won meter voor meter terrein op Kessel, maar verder dan wat halve kansen zou het nooit meer komen. Integendeel, Hoeilaart gaf behoorlijk wat ruimte weg in de rug van zijn defensie. Mits een tikje meer kwaliteit in de omschakeling, had Kessel veel meer kans gehad op de openingstreffer. Een kwartier voor het einde kwam Kessel ei zo na op voorsprong: Tibe Claes met een strakke vrije schop vanop de linkerkant, Jannes Bruffaerts schampte de bal met het hoofd, de thuisgoalie loste de bal waardoor de bal tergend traag richting doellijn rolde. Net voor de doellijn kan de doelman de 0 nog op het bord houden. Vijf minuten later veroverde Kessel de bal rond de middenlijn, Stijn Callaert zag de doelman mijlenver uit zijn doel staan en waagde zijn kans. Zijn lobbal ging net over de deklat buiten. Dichter dan dat kwam geen van beide ploegen nog bij een doelpunt, zodat na 90 minuten sprake was van een billijk gelijkspel.

Na 2 wedstrijden heeft Kessel zo een verdiende 4/6 en staat het gedeeld 3e in de stand. Jasper Belmans en zijn verdediging kregen ook nog geen doelpunt binnen, waardoor er voorlopig sprake is van een geslaagde start waarin heel wat jonge jongens zich hebben laten zien. Volgende week krijgt Kessel het ambitieuze Nossegem over de vloer, een belangrijke wedstrijd voor wie ambitie heeft in de linker kolom van de stand.

 

Opstelling: Jasper Belmans, Casper Staf, Bob Govaerts, Jannes Bruffaerts, Brecht Talpe (c), Matijs Houben ('87), Paolo Recinella, Doudou Ndayiziga, Tibe Claes, Stijn Callaert, Grishma Sharma ('84)

Wissels: Jonas Verberne, Mohamet Coutelier ('84), Raphael Mallet ('87), Henri Staf

Doelpunten: /