Verslag

U10 Regionaal boekt gelijkspel in knotsgekke wedstrijd!

door kristof op 20 november 2017, 22:10

datum: zaterdag 18 november 2017

De regionale U10 gingen op verplaatsing naar Haasrode. Ze hadden er immers nog een eitje te pellen nadat ze thuis een 13-2 pandoering hadden gekregen.

Bij ijskoude temperaturen trotseerden de spelers de perfecte grasmat van Haasrode. Iedereen was opgewarmd en de wedstrijd kon beginnen. Kessel-Lo begon sterk aan de wedstrijd en liet bij momenten mooie combinaties zien. Dit resulteerde dan ook in een snelle 0-1. Haasrode vroeg zich af of dit nog steeds hetzelfde Kessel-lo was van de vorige wedstrijd. Met deze stand zat het eerste kwart erop. 

 

In het tweede kwart kwam Haasrode meer in hun spel en na een prachtige individuele actie van een Haasrode speler knalde deze het leer pal in de winklhaak en de bordjes hingen opnieuw gelijk. Kessel-Lo probeerde nog wel, maar het doelhout werkte niet mee.

 

Het derde kwart begon meteen met een domper. Onze jongens stonden er een beetje bevroren bij en Haasrode kwam voor het eerst op voorsprong. 2-1. Alles moest rechtgetrokken worden in het laatste kwartje.

 

Vol goede moed gingen we de laatste 15 minuten in. Na enkele tactische aanwijzingen van de coach sloeg de vlam meteen in de pan. Drie goals op zeer korte tijd gaven Kessel-Lo een prachtige 2-4 voorsprong. Maar Haasrode gaf zich niet gewonnen. Onze spelers waren al bezig met de overwinning, terwijl Haasrode terug op gelijke hoogte, en jawel, zelfs terug op voorsprong kwam. 5-4 met nog enkele minuten te spelen. Onze jongens (en meisje) gaven alles wat ze hadden en kwamen toch nog op gelijke hoogte. De spanning was te snijden. 1 minuut voor het affluiten komt er een afvallende bal ter hoogte van de middenlijn, recht op de slof, boem in de winkelhaak. 5-6! De meegereisde supporters waren door het dolle heen. Nog enkele seconden te spelen, en daar is Haasrode dan toch nog met de gelijkmaker. Zo eindigde deze fantastische match in een 6-6 gelijkspel, waarmee vooral Kessel-lo heel tevreden mee kon zijn.

 

Met een enorme portie zelfvertrouwen zakken we volgende week af naar Houtem-Oplinter!