Verslag

U11 provinciaal Asse-Zellik - KVC: Spannende competitie-opener

door TrainerMaarten op 09 september 2018, 19:07

datum: zaterdag 08 september 2018


Na enkele opwarmingstornooien trokken onze U11 A’tje richting het Brusselse voor hun eerste competitiewedstrijd tegen Asse Zellik A.

De wedstrijd bleef vrij lang gesloten met enkele speldenprikken langs beide kanten. KVC kwam er enkele keren snedig uit, maar 2 kansen voor open doel werden vakkundig de nek om gewrongen. Het eerste kwartje werd doelpuntenloos af gesloten.

In het 2dekwart vrijwel hetzelfde spelbeeld. Kessel-Lo met het balbezit en ook het betere van het spel. De thuisploeg moest zich beperken tot een hoop afstandschoten , maar het vizier stond niet scherp afgesteld. Net voor haldweg werd er dan toch gescoord, na een mooie actie , idem dito voorzet en beheerste afwerking aan de eerste paal.

In het 3dekwart gingen onze jongens een stapje sneller spelen en dat liet zich ook aan de score merken. Wat in het begin van de wedstrijd niet lukte, ging nu plots een stuk vlotter. De 0-2, 0-3 en 0-4 leken de wedstrijd op slot te gooien. Eentje ervan na een mooie actie over 3 stationnetjes en eentje na mooi individueel werk.

Rustig uitspelen in het 4dekwart denk je dan…. De thuisploeg lukte vrij snel de 1-4 na de pauze. En de 2-4 slechts een handvol tellen later….  Zouden we het dan toch nog moeilijk krijgen? Het antwoord was ja….  De 3-4 en ook 4-4 werden vanop afstand snoeihard binnen gepoeierd! Zo leken we toch met een puntje moeten terug te keren richting het Leuvense. Maar in de ultieme slotfase kwamen we er toch nog eens mooi uit en lukte het om de verdiende 4-5 op het scorebord te zetten.

3 punten in de valies in een spannende wedstrijd. Meer van dit in de volgende wedstrijd thuis tegen Tervuren Duisburg. Allen op post!!!