Verslag

U11A Glansprestatie tegen het ongeslagen RW A!

door MatthiasG op 30 september 2018, 00:12

datum: zondag 30 september 2018

Verslag: Jo Caubergs

Onze jongens stonden vandaag voor een loodzware opdracht tegen de buren van fusieclub Rotselaar-Wezemaal, die nog geen puntenverlies geleden hadden.

Bitter koud deze morgen, maar het leek de thuisploeg aanvankelijk niet te deren. Ze voetbalden de eerste vijf minuten enkele mooie kansen bij elkaar en kwamen dan ook verdiend op een 1-0 voorsprong. Dit leek voor onze jongens het startsein om een tandje bij te steken en de wedstrijd naar zich toe te trekken. We voetbalden plots vrijuit en de kansen kwamen er dan ook. Nog voor het einde van het kwart was de situatie volledig om gebogen en stond er 1-2 op het scorebord.

In het 2de kwart gingen ze door op dit goede elan. Er werden driehoekjes getrokken dat het een lieve lust was en het Rotselaarse doel werd langs alle kanten bestookt. Er werd vanachter ook weinig weg gegeven en het sluitstuk in doel was ook paraat op beslissende momenten. Van de karrevracht aan kansen werden er nog 2 binnen geduwd en we gingen oververdiend rusten met een 1-4 voorsprong.

Het leek in de 2de helft alsof de thuisploeg aangedaan was van het mooie combinatiespel van onze ploeg. We bleven de bal rustig rond tikken en zochten steeds de voetballende oplossing. Meerdere doelpunten konden dan logischerwijs ook niet uitblijven. Na het 3de kwart was de voorsprong uitgebouwd naar 1-6.

Wedstrijd gespeeld en genieten geblazen in het laatste kwart. Het siert de jongens dat ze tot de laatste seconde voor elkaar geknokt hebben! Het eindverdict van deze wedtrijd : 1-7 voor KVC.

De supporters waren er het over eens na het laatste fluitsignaal dat dit het beste voetbal was wat we in lange tijd gezien hebben. Met deze mentaliteit gaan we er ongetwijfeld nog veel over de knie leggen. Het ‘champagnevoetbal’ dat dit jaar nog niet in het Astridpark te zien was, kregen wij vandaag geserveerd door onze jonkies!

Dikke duim voor de ganse ploeg en staff ( en ook de harde supporterskern :) )!

Hopelijk gaan we volgende week verder op hetzelfde elan.