Verslag

U11 Provinciaal : Een bis-nummer in Tervuren

door TrainerMaarten op 29 november 2018, 12:12

datum: woensdag 28 november 2018


In plaats van training trokken we gisteren voor een midweekse verplaatsing naar Tervuren. De thuisploeg was uit op eerherstel nadat ze eerder deze maand over 11 kinderknieën werden gelegd. Onze jongens waren dan weer gebrand om de ongeslagen uitreeks verder te trekken.

Het eerste kwart ging gelijk op met 2 ploegen die verzorgd voetbal trachten te brengen. Altijd leuk om naar te kijken. Waar ik ons afgelopen weekend nog ‘krijgers’ noemde, kan dit zeker herhaald worden na deze wedstrijd. De manier waarop de ploeg hoog druk zette en de tegenstander collectief overrompelde was schitterend. Al kon Tervuren aanvankelijk nog redelijk goed in ons kielzog blijven. Via 0-1 ging het naar 1-1 ( mooie actie van Tervuren die ook het vermelden waard is – corner in 1 tijd achter het steunbeen binnen geduwd ) en uiteindelijk 1-2 aan het eind van kwart 1.

Zelfde spelbeeld in het 2dekwart… Al kreeg Tervuren het nu bij wijlen al iets moeilijker met de versmachtende druk die bleef aanhouden. Na enkele mooie acties liepen we stilletjes aan verder weg : 1-3 & 1-4. De afwerking stond ook op punt vandaag, met 2 stiftballetjes die netjes binnen vielen. Deze klasseflitsen werden zoals het echte topper betaamd, gevierd met een dansje aan de hoekschopvlag J  Net voor halftime wist Tervuren wel nog te milderen tot 2-4. Misschien toch nog spanning in het 2debedrijf.

De Tervuurse hoop werd echter abrupt de kop ingedrukt bij start van het 3dekwart. Door het hoge storen kwamen ze nog amper onder de druk uit. We bleven mooi combineren en dan volgen logischerwijs ook de doelpunten. Net als vorig weekend werd de tegenstander in het 3dekwartiertje volledig monddood gemaakt. Het trainen op hoekschop werd ook eindelijk beloond….  Een corner die in 1 tijd op de slof werd genomen en in de herkansing werd binnen gelegd. 4-9 met nog een kwartierje te gaan.

Bewonderenswaardig hoe ook in het laatste kwart nog steeds met dezelfde intensiteit en precisie er gespeeld werd. De balletjes werden perfect binnendoor gespeeld en vakkundig afgerond. De dubbele cijfers waren ook vandaag weer een feit. Uiteindelijk strandde het schip met een 5-13 overwinning.

Perfecte collectieve prestatie van een zeer sterk Kessel-Lo. Hopelijk gaan we op hetzelfde elan verder voor de laatste thuiswedstrijd in competitieverband van dit jaar tegen Huizingen. Maar als we op dit niveau spelen is er geen mens die daar aan twijfelt…..

Proficiat aan de ploeg en staff!!