Verslag

U11 Provinciaal : Negatieve spiraal doorbroken

door GeertElewaut op 01 december 2018, 20:08

datum: zaterdag 01 december 2018


De laatste competitiewedstrijd voor de winterbreak was er eentje tegen Huizingen. De vraag van de dag : gingen we onze negatieve thuisreputatie een halt toeroepen?

Het begin was alvast veelbelovend…. In het openingskwart kwam bijna alle gevaar van onze kant. De snedige wind leek het team niet te deren en we toverden weer enkele mooie combinaties uit de hoed. Een logische 3-0 voorsprong was het gevolg. Geen vuiltje aan de lucht op dat moment.

Maar in het 2dekwart bleek dat de bezoekers wel degelijk wat in hun mars hebben. Het ging vrij snel naar 3-2 waar zeker het 2dedoelpunt er eentje uit het boekje was. Mooie actie op de flank, perfect voor gebracht en in 1 tijd binnen gekegeld. Zou het dan toch nog verkeerd gaan lopen na de schitterende start? Die vraag werd beantwoord in de 2dehelft, want rusten geblazen met een nipte 3-2 voorsprong.

In het 3dekwart vrijwel hetzelfde spelbeeld als in het 2dekwartiertje. Kansen kwamen er aan beide kanten…  Maar gescoord werd er maar 1 keer, voor ons aan de verkeerde kant. Alles te herdoen het laatste bedrijf met een gelijke stand van 3-3.

In de beslissende fase konden we de druk wel terug een beetje opvoeren, maar ook Huizingen was bijzonder snedig op de counter. Beide sluitposten stonden pal en we stevenden af op een billijk gelijkspel. Maar de jongens waren vastberaden om deze keer de 3 punten in Kessel-Lo te houden en drukten nog een laatste keer op het gaspedaal. Met succes…..  4-3 met nog enkele minuten op de klok. Het was nagelbijten geblazen maar de ploeg hield stand en de thuisoverwinning was een feit.

Mooie overwinning bij op het palmares! Ook een pluim aan de tegenstander van vandaag die er met mooi voetbal  mee voor gezorgd hebben dat het een aangenaam spektakel was voor de toeschouwers. Hopelijk boeken we nu ook een mooi resultaat op het WM tornooi in eigen huis.

Allen op post!!!