Verslag

U11: Eindejaarswedstrijd tegen Herent

door GeertElewaut op 17 december 2018, 20:08

datum: zaterdag 15 december 2018


Nu de competitie even stil ligt, terwijl Koning Winter zijn intrede maakt, mochten onze U11-ers nog een laatste keertje aantreden tegen de buren van Herent.Uit eerdere confrontaties wisten we al dat dit een dubbeltje op zijn kant ging worden met 2 ploegen die steeds mooi voetbal op de mat proberen te leggen.

Het begin was vrij evenwichtig met spel dat mooi over en weer ging. Er waren kansen aan beide kanten, maar de sluitposten stonden paraat. Het was dan ook vrij lang wachten op het 1stedoelpunt en dat viel jammer genoeg aan de kant van de thuisploeg. Het eerste kwart werd afgesloten met een 1-0 achterstand.

Maar de kopjes gingen zeker niet hangen en de ploeg besloot om stevig terug te knokken. In het 2dekwart kwamen we er geregeld snedig uit, maar de afwerking stond nog niet op punt. Countermogelijkheden werden secuur in de kiem gesmoord. Halfweg met één doelpunt in het krijt, nog steeds 1-0.

In het 3dekwart bleven we kansen creeëren, maar scoren wou maar niet lukken. Wat aan onze kant niet lukte , ging plots vlot aan de overkant. Herent wist de score aan te dikken tot 3-0. Afgaande op het spel verdiende we beter, en een doelpunt was zeker verdiend geweest.

In de laatste 15 minuten van dit jaar vonden we echt de bovenhand, maar het liet zich niet merken in de score. Herent scoorde aan 100% en de score werd uitgediept tot 6-0. Een eerredder was echt het minste wat de ploeg verdiende, en…. die kwam er ook. Na een lange ren werd de 6-1 in de hoek binnen geschoven.

We mogen zeggen dat de score geen realistisch beeld gaf van de waardeverhoudingen. Voetballend waren we de evenknie van de tegenstander en de uitslag was overdreven. Ondanks de zware cijfers mogen we zeer tevreden zijn over het geleverde spel en de wilskracht van ‘onze 11’.

Nog lekker rusten, genieten van het eindejaar en dan met volle moed er tegenaan na de winterpauze!