Verslag

Wedstrijdverslag U11: Linden - KVC Kessel-Lo

door MatthiasG op 16 december 2019, 00:12

datum: zondag 15 december 2019

Via-via bereikte ons dit verslag van de U11A wedstrijd Linden - KVC van 30/11. Auteur: een nog niet gekende ouder van een van de deelnemers (die zich steeds kenbaar mag maken). Een initiatief om toe te juichen!

 

Zaterdagochtend, een stralend zonnetje in Linden. Ideaal voor een boeiende pot voetbal. Ook ons team heeft er zin in. Pierre zet de concentratie op scherp voor de aftrap.

In het eerste kwart begint Kessel-Lo ook heel kwiek met veel beweging. Linden breekt af en toe wel gevaarlijk uit, maar Alexander is heel alert en komt steeds goed tussen voor het gevaarlijk wordt. Emiel rukt op met de bal aan de voet. Door de goede bewegingen van onze spitsen Jef en Mo komt er ruimte in het centrum. Emiel plaatst de bal mooi in de hoek.

In het tweede kwart komt er meer balbezit van Linden en hebben we een gelukje om nog vooraan te geraken. De bal komt via via bij Remy die niet aarzelt en binnen knalt. Linden blijft komen. Nout moet als centrale middenvelder veel mee verdedigen. Tot echt grote kansen komt het niet. We leiden 0-2 bij de rust.

Het derde kwart begint weer met Kesselse dominantie. Na een harde knal op de paal van Zain is Sverre goed gevolgd en werkt het koel af. Maar Linden heeft ook goede voetballers. Op een tegenaanval wordt het 1-3. Hun rechtsbuiten maakt zichzelf heerlijk vrij met een hakje achter zijn steunbeen. Zijn schot wordt eerst nog door Alexander geweerd, maar dan alsnog binnen getikt.

In het vierde kwart blijft het een gesloten wedstrijd met veel duels en weinig openingen. Onze verdedigers Jasper en Hannes blijven baas. De concentratie is top, net als de werkkracht. Wannes en Kato vinden elkaar enkele keren goed op rechts, maar geraken er niet door. Met een knap afstandsschot legt Zain de 1-4 vast. De buit lijkt bijna binnen en Pierre waarschuwt de spelers voor een slotoffensief van Linden. Dat komt er niet meer, en het blijft 1-4. Proficiat!!!