Verslag

U11 winnen ruim in Haasrode

door kristof op 26 januari 2020, 19:07

datum: zaterdag 18 januari 2020

Verslag: Jorge Thonnon

Voor deze match zijn we voltallig, geen geblesseerde speler, geen afwezigen. We verzamelen op KVC op met slechts enkel volgepropte auto's naar Haasrode te rijden. Plots roept Jef: "Kom zien mannen, ik heb een volle fles kinderchampagne gevonden". De délégue verpest de pret; "laat dat maar staan, we moeten vertrekken".
 
Aangekomen in Haasrode, herkennen enkele spelers het terrein: "Hier zijn we vorige seizoen komen winnen, dat wordt een makkie, mannen". In de kleedkamers is de sfeer veel minder: "Bwa, moet je die douches zien, zo smerig, hier douchen wij ons niet". Zelfs de trainer moet toegeven dat het niet echt hygiënisch is: "Daarom dat jullie je badslippers moet aandoen". Gelukkig is Jef er weer: "kijk eens wat ik bij heb, kinderchampagne". Het is een kapoen!
 
De match begint. Kato heeft prachtige nieuwe gele schoenen en geeft de aftrap. Ze past richting Emiel, onze centrale man, die de bal breed legt op Sverre, die een loopactie opzet over de linkerflank en Zain in de spits weet te bereiken. Hij geraakt echter niet voorbij de verdedigende linie van de tegenstander en dus besluit Zain terug achteruit te spelen. Zo komt de bal bij Jasper, die onze keeper Alexander mee in het spel betrekt. Nout loopt zich slim vrij en weet zo de spitsen van de tegenstander te misleiden en zo komt er veel ruimte voor Jef op de rechter flank. Jef dribbelt op volle snel zijn man en hij nadert het doel. Van op de bank roepen Wannes, Remy, Hannes en Mo: "Schieten Jef, doen". En ja de bal gaat er in. Iedereen rond Jef en hij juicht: "gescoord met mijn linker voet". De trainer en de délégue zijn fier. De toon is gezet. Gaat dit champagne-voetbal worden?
 
De match gaat verder. Helaas komt Jasper ongelukkig ten val op zijn pols. Hij gaat met pijn van het veld en heeft verzorging nodig. Hij zal niet verder kunnen spelen. Geen risico's, de nodige rust zal hellend werken. Ondertussen loopt de score verder op. Net voor het einde staat het 2-11 in ons voordeel. Een laatste hoekschop. Alexander loopt vanuit het doel mee naar voren. Hij spurt het hele veld over. Wannes trapt de hoekschop. Via enkele benen, geraakt de bal tot bij Alexander en hij weet nog te scoren. Dat vindt iedereen geweldig!
 
In de kleedkamer knalt de kurk van de fles kinderchampagne en zoals bij de echte voetballers gaat de fles van mond tot mond terwijl ze staan te feesten onder de douche op hun badslippers. Met Jef op kop, uiteraard.
 
De tegenstander had minder geluk. Zij spelende de eerste helft van het seizoen in niveau 1 en hadden aan de voetbalbond gevraagd om één niveau te mogen stijgen. Door een telfoutje, kwamen ze echter in niveau 3 terecht. Dus toegegeven, deze match was iets te gemakkelijk.
 
In de auto op te de terugweg naar huis, besloot Jasper: "het voetbal kon misschien nog wat beter, maar de sfeer in de kleedkamer was heel goed". Met dank aan Jef.
 
De ploegafgevaardigde,
Jorge