Verslag

U10 winnen fairplay cup in Jodoigne

door MatthiasG op 28 mei 2018, 23:11

datum: maandag 28 mei 2018


26 mei, Jodoigne. Een locatie waar we sinds de indeling in kleinere reeksen bijna niet meer komen, maar deze keer mocht het nog eens, als laatste tornooi van het seizoen voor Danny en zijn U10. Een originele tornooiformule ook: doelpunten en punten deden er zo niet toe, er was maar één beker te winnen en dat was de fairplay cup. Tegenstanders hadden exotische namen als Aische en Lasne Ohain (ook wel Haasrode, iets minder exotisch). En de doelen waren net iets kleiner dan aan onze kant van de taalgrens. Of dat leek toch zo in de wedstrijd tegen Aische, die op 2-2 eindigde nadat onze U10 een vijftal keer tegen het doelhout trapten. 

Tegen Haasrode raakten onze KVC'ers beter afgesteld op de doelgrootte, en maakten er 4-2 van, om dan tegen Lasne Ohain helemaal te gaan demonstreren met doorsteekballetjes, precisie op de rebound en onbaatzuchtig samenspel ... voldoende om een 6-1 op te tekenen. Bij het verlaten van het veld hoorden we een Lasne-ouder dan ook tegen zijn zoon uitleggen "Eux ils jouent au foot. Eux ils jouent en passe."  

Of het er iets mee te maken had, weten we niet, maar ook de fair play jury was blijkbaar onder de indruk van onze prestatie en wees de bijhorende beker (al in het begin van de laatste wedstrijd) toe aan KVC. Goed voor een feestje achteraf (filmpje: Michiel Brutsaert, gepubliceerd met toelating van de betrokkenen) ! 

Proficiat aan Viktor (in doel), Thomas, Teije, Lucas, Pelle, Kathy, Xander, Vik, Otto en Jarin ... en natuurlijk aan Danny en Mario die alles in goede banen hebben geleid. 

Enige ontgoocheling aan de uitstap? Er wordt daar tegenwoordig niet meer betaald met de legendarische jetognes.